ImageTitle
Skip Navigation Links
Home
Despre OrigamiExpand Despre Origami
DiagrameExpand Diagrame
Galerie de imaginiExpand Galerie de imagini
EvenimenteExpand Evenimente
Forum
Noutati
Linkuri
Skip Navigation LinksIntro : Evenimente : Expozitie 2000
Logo expozite Arad 2000 Expozitie de origami
17-21 octombrie 2000, Arad

“Patratul jucaus” – Expozitie de origami la Arad

Prima expozitie de origami din istoria orasului Arad a avut loc in perioada 17-21 octombrie 2000, desfasurandu-se in sala de expozitii a Palatului Copiilor din Arad. Organizata de Fundatia Nipponica Arad, expozitia a prezentat lucrarile personale ale profesoarei Isabela Neamtu, care sustine un curs optional de origami la Scoala Generala cu clasele I-VIII, Nr. 6 din Arad.

La vernisaj au participat numerosi invatatori, profesori, studenti si elevi care, vrajiti fiind de frumusetea compozitiilor de origami, au sesizat expresivitatea si perenitatea acestei arte traditionale japoneze. Intituland sugestiv expozitia "Patratul jucaus", artista Isabela Neamtu a dorit sa demonstreze ca dintr-o simpla hartie in forma de patrat, deci o suprafata plana, se pot realiza minunate compozitii in spatiu.

Vernisajul a fost deschis de Ecaterina Gerold, directoarea Palatului Copiilor din Arad si totodata gazda acestui eveniment, precum si de Mihnea Voicu Simandan, directorul Fundatiei Nipponica Arad. In final, fiind asaltata de numerosi copii, Isabela Neamtu a tinut o demonstratie interactiva de origami, oferind tuturor copiilor prezenti cate un cocor din hartie - simbol atat al artei origami, cat si al expozitiei.

In perioada in care expozitia a fost deschisa, Isabela Neamtu, impreuna cu cativa elevi de la cursul de origami au stat in permanenta in sala de expozitie, realizand pentru toti vizitatorii cate un cocor. Astfel, la sfarsitul perioadei de expunere s-au creat aproximativ 500 de cocori! Fiind un eveniment pe larg mediatizat in mass-media aradeana, expozitia a fost un mare success.

Imagini de la expozitie
Isabela Neamtu
Isabela Neamtu in mijlocul copiilor
Origami
Origami pentru copii
Mihnea
Mihnea Voicu Simandan, Isabela Neamtu si Ecaterina Gerold
Mai multe detalii aici: http://www.geocities.com/nipponica2003
ă â î ţ ş