ImageTitle
Skip Navigation Links
Home
Despre OrigamiExpand Despre Origami
DiagrameExpand Diagrame
Galerie de imaginiExpand Galerie de imagini
EvenimenteExpand Evenimente
Forum
Noutati
Linkuri
Skip Navigation LinksIntro : Evenimente : Expozitie 2002
Afis expozitie 2002 Diana Cristea Expozitie de origami
18 noiembrie 2002, Focsani

Articol din ziarul Monitorul de Vrancea de marti 19 noiembrie 2002 :

Expozitie de Origami la Focsani

In holul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu a avut loc ieri deschiderea expozitiei de Origami a autoarei focsanene Anca Diana Cristea.

Expozitia a fost organizata de Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu in colaborare cu Asociatia Artistilor Plastici Neprofesionisti din Vrancea. Studenta la Informatica, anul I, in Cluj, Anca Diana reuseste sa imbine studiul informaticii cu arta japoneza, fiind o pasiune, alaturi de pictura. In aceasta arta a fost initiata de Mircea Bucur, un prieten de familie, de la care artista a invatat arta impaturirii hartiei.

Origami reprezinta o arta traditionala japoneza de pliere a hartiei, care consta in realizarea de figurine din hartie in forma de animale, pasari, flori.

In expozitie sunt prezentate figurine de animale, flori si copaci foarte frumosi stilizati, din hartie colorata. Origami este considerat reusit atunci cand subiectul poate fi recunoscut cu usurinta ."Aceste figurine le-am facut intr-un an si jumatate, iar cele mai dragi mie sunt cocorii, paunii si pisicile. O legenda japoneza spune ca daca reusesti sa faci o mie de cocori, o dorinta ti se va indeplini. Cel mai mult imi doresc sa ajung in Japonia " ne-a spus Anca Diana Cristea.

Imagini de la expozitie

Familie de elefanti

Copac cu cateva animale specifice paduri

Cal cu calaret

Pisica persana

Paun

Camile
ă â î ţ ş