ImageTitle
Skip Navigation Links
Home
Despre OrigamiExpand Despre Origami
DiagrameExpand Diagrame
Galerie de imaginiExpand Galerie de imagini
EvenimenteExpand Evenimente
Forum
Noutati
Linkuri
Skip Navigation LinksIntro : Evenimente : Expozitie 2007
Afis expozitie 2007 Emil Martinas Expozitie de origami
27 septembrie 2007, Focsani

Articol din ziarul Monitorul de Vrancea de marti 6 octombrie 2007 :

Copiii, atrasi de Origami

Arta modelării hîrtiei atrage din ce în ce mai mulţi copii. Reprezentanţii Galeriilor de artă Hidalgo au rămas suprinşi de numărul mare de prichindei care au venit, ieri, la expoziţia de origami a artistului Emil Mărtinaş. Rodi-Edna Guzu, directoarea Galeriei, crede că această formă de creaţie, destul de puţin cunoscută oamenilor, ar putea ajunge în scurt timp în centrul atenţiei.
Pentru că vizitatorii au rămas impresio-naţi de creaţiile artistului, Rodi-Edna Guzu şi reprezentantul Ateneului Popular „Mr. Gh. Pastia“, Odetta Irimia, au promis că vor organiza cursuri de origami pentru cei interesaţi, fără a ţine cont de vîrstă. „Am văzut că foarte mulţi copii au fost impresionaţi de această expoziţie. Unii dintre ei şi-au dat silinţa să realizeze cîteva modele de acest gen. Am reuşit să îi facem curioşi pe copii şi să le atragem atenţia, tocmai de aceea ne-am gîndit că nu ar fi rău dacă am organiza un curs pentru aceşti micuţi minunaţi. Sîntem foarte bucuroşi că am găzduit o expoziţie atît de interesantă“, a precizat directoarea Galeriei Hidalgo.
Puţini sînt cei care ştiu că o simplă coală de hîrtie poate fi transformată într-o floare sau orice alt obiect, numai prin mişcarea cu multă măiestrie a mîinilor. „Fac toate aceste exponate cu foarte multă pasiune. Tehnica pe care o folosesc este una mai rar întîlnită, deoarece toate modelele sînt create fără să lipesc sau să tai. Forma obţinută trebuie să dea impresia de spaţialitate“, a declarat Emil Mărtinaş.

Imagini de la expozitie

Cuburi

Paun modular

Tabla de sah

Diverse
Mai multe imagini de la expozitie
ă â î ţ ş