ImageTitle
Skip Navigation Links
Home
Despre OrigamiExpand Despre Origami
DiagrameExpand Diagrame
Galerie de imaginiExpand Galerie de imagini
EvenimenteExpand Evenimente
Forum
Noutati
Linkuri
Skip Navigation LinksIntro : Evenimente : Expozitie 2009
Afis Insufletirea Hartiei 2009 Expozitia Insufletirea Hartiei
9 mai - 10 iunie 2009, Bucuresti

Insufletirea hartiei - comunicat de presa:

Sala de lectura, ceainaria Teatrului Act, gazduieste in perioada 9 mai – 10 iunie expozitia de origami denumita Insufletirea hartiei. Vernisajul expozitiei va avea loc pe data de 9 mai, incepand cu ora 16:00, iar cei prezenti vor avea ocazia sa invete ei insisi cum pot impaturi modele simple de origami.

Creatorii lucrarilor sunt cinci tineri din orase diferite ale Romaniei, uniti de pasiunea pentru origami. Suta Diana, Paun Adina, Petrescu Horatiu, Rusu Andrei si Pricop Sorin sunt autorii celor 30 de modele distincte care vor fi expuse la Sala de lectura. Din dorinta de a promova aceasta arta atat de putin cunoscuta, cei cinci viseaza ca anul acesta sa puna bazele primei asociatii de origami din Romania. Desi se specializeaza in domenii de studiu diferite ca IT, stiinte politice sau aviatie, cei cinci studenti reusesc sa cultive aceasta pasiune pe cont propriu, fiind autodidacti.

Expozitia cu vanzare cuprinde aproximativ 30 de modele de diferite marimi, realizate conform mai multor practici ca origami modular si kusudami, in care pentru realizarea unui model se utilizeaza mai multe bucati de hartie, sau origami clasic, realizat dintr-o singura bucata mai mare de hartie. Samurai, dragoni, flori de lotus, violoniste si pasari phoenix vor invada Sala de lectura, oferind iubitorilor de ceai o un ambient inedit. Origami este arta japoneza de impaturire a hartiei, a carei provocare consta in realizarea de modele cat mai realiste si mai complicate bazate in totalitate pe plierea hartiei si exculzand taierea sau lipirea. Denumirea provine de la cuvintele japoneze "ori", care inseamna "a indoi" si "kami" care inseamna "hartie".

Sala de lectura, ceainaria Teatrului Act s-a infiintat in urma cu aproximativ un an, devenind un centru de intalnire pentru iubitorii de ceai si de cultura.

Imagini
Mai multe detalii...
ă â î ţ ş