ImageTitle
Skip Navigation Links
Home
Despre OrigamiExpand Despre Origami
DiagrameExpand Diagrame
Galerie de imaginiExpand Galerie de imagini
EvenimenteExpand Evenimente
Forum
Noutati
Linkuri
Skip Navigation LinksIntro : Despre Origami : Maeştri Origami : Robert Lang
RobertLang Robert J. Lang
Robert J. Lang s-a nascut in Ohio si a crescut in Atlanta, Georgia. Dupa o cariera de fizician si inginer de succes, in timpul careia a fost autorul sau co-autorul a peste 80 de publicatii tehinice si 40 de patente despre lasere semiconductoare, optica si integrate optoelectrice, acum este un origamist full-time.

A fost un student avid a artei mai bine de 30 de ani, iar acum este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai avansati maestrii ai lumii, avand peste 400 de modele catalogate. A creat modele de o realitate si cu detalii uimitoare si are in arhiva lui modele recunoscute ca fiind printre cele mai complexe din lume. Tehnica lui combina influente din scoala vestica de origami, bazata pe tehnici matematice, cu innfuente asiatice, care impreuna dau nastere unor modele distincte, elegante si care prezinta o provocare cand le impaturesti.
Modelele lui au fost expuse in Paris, New York, Boston, San Diego, Tokyo printre altele... Lang a fost printre primii straini(daca ii putem numii asa pe cei din afara asiei, din afara locului de nastere a artei origami) care a fost invitat sa vorbeasca la intrunirea anuala a asociatiei japoneze de origami (NOA - Nipon Origami Association) in 1992. De asemenea este printre putinii straini care au avut privilegiul si onoarea de a avea articole publicate in renumita revista Tanteidan Magazine.
imagine imagine
imagine imagine
Are multe lucrari scrise pe subiectul combinarii artei origami cu matematica. A creat un program care transforma orice model in CP. Este autorul sau co-autorul a 8 carti de diagrame, dar se pare ca pentru cele mai interesante modele a lasat in urma doar CP-uri (CP = crease pattern).
imagine imagine
imagine imagine
ă â î ţ ş